Maanantai, 1.6.2020 
Teemu, Nikodemus
Ulkomaat

Trump: Nyt ei ehkä ole oikea aika vierailla Pohjois-Koreassa

  • STT
Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump ja Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un tapasivat Koreoiden rajalla kesäkuussa. LEHTIKUVA/AFP Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump ja Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un tapasivat Koreoiden rajalla kesäkuussa. LEHTIKUVA/AFP
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump arvioi, että nyt ei ehkä ole oikea aika Pohjois-Korean-vierailulle. Trumpin mukaan hän voi tavata Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin tulevaisuudessa, mutta tapaamiseen on vielä matkaa.

–  Tapaisin hänet jossain vaiheessa, jossain vaiheessa myöhemmin tulevaisuudessa, Trump sanoi.

Hän kuitenkin kehui jälleen suhdettaan Kimiin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Olen varma, että hän (Kim) haluaisi tulla myös Yhdysvaltoihin.

Eteläkorealainen JoongAng Ilbo -sanomalehti kertoi maanantaina, että Kim oli viime kuussa lähettämässään kirjeessä pyytänyt Trumpia vierailulle.

Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean väliset neuvottelut ydinaseriisunnasta ovat olleet jäissä kuukausia. Maat sopivat kesällä aloittavansa neuvottelut uudelleen. Viime viikolla Pohjois-Korea ilmoitti olevansa valmis perusteellisiin keskusteluihin Yhdysvaltain kanssa loppukuusta.

Pohjois-Korea on kuitenkin kesän ja syksyn kuluessa tehnyt useita asekokeita.

Esimerkiksi viime viikon tiistaina Pohjois-Korea laukoi ammuksia merelle pian sen jälkeen, kun se oli ilmoittanut haluavansa jatkaa ydinaseneuvotteluja.

Maanantaina Pohjois-Korea myös vaati Yhdysvalloilta turvatakuita ennen kuin jumiutuneita neuvotteluita ydinaseriisunnasta voitaisiin jatkaa. Yhdysvallat ei ole suhtautunut ehtoihin aiemmin suopeasti.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa