Torstai, 28.5.2020 
Alma
Ulkomaat

Lähes koko Ecuadorin väestön henkilötietoja vuosi verkkoon – joukossa myös presidentin ja Julian Assangen tietoja

  • STT
Myös tietovuotaja Julian Assangen tietoja on vuotanut verkkoon Ecuadorin laajassa tietoturvaskandaalissa. Assange haki aiemmin turvapaikkaa Ecuadorista. LEHTIKUVA / AFP Myös tietovuotaja Julian Assangen tietoja on vuotanut verkkoon Ecuadorin laajassa tietoturvaskandaalissa. Assange haki aiemmin turvapaikkaa Ecuadorista. LEHTIKUVA / AFP
Lähes koko Ecuadorin väestön henkilötietoja on vuotanut verkkoon, turvallisuusasiantuntijat kertoivat maanantaina. Jopa 17 miljoonan ihmisen tietoja vuosi verkkoon paikallisen markkinointi- ja analytiikkayritys Novaestratin suojaamattomalta palvelimelta.

Vuodon paljasti turvallisuusalan yritys vpnMentor.

Muun muassa lähes seitsemän miljoonan lapsen henkilötietoja on vuotanut verkkoon.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Asiasta ensimmäisenä kertoneen ZDNet-kyberturvallisuussivuston mukaan vuodon kohteeksi ovat joutuneen niin Ecuadorin presidentti kuin Wikileaks-sivuston perustaja Julian Assange, joka haki turvapaikkaa Ecuadorista.

Vuodettujen tietojen joukossa on muun muassa asukkaiden nimiä, syntymäaikoja ja henkilökorttien numeroita. Maan hallitus kutsui vuotoa erittäin herkäksi asiaksi ja yrittää nyt selvittää, kuka tapahtuneesta on vastuussa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa