Keskiviikko, 8.7.2020 
Turo, Turkka
Ulkomaat

Ilmastoaktivisti Greta Thunbergille Amnestyn korkea tunnustus

  • STT
Ilmastoaktivisti Greta Thunberg otti maanantaina vastaan Amnesty Internationalin korkea-arvoisimman ihmisoikeuspalkinnon. LEHTIKUVA / AFP Ilmastoaktivisti Greta Thunberg otti maanantaina vastaan Amnesty Internationalin korkea-arvoisimman ihmisoikeuspalkinnon. LEHTIKUVA / AFP
Ruotsalainen ilmastoaktivisti Greta Thunberg, 16, seisoi maanantaina hurraavan, muun muassa yliopisto-opiskelijoista koostuvan yleisön edessä painavaa sanottavaa mielessään. Thunberg vastaanotti ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin tämänvuotisen Ambassador of Conscience -palkinnon. Se on järjestön korkea-arvoisin ihmisoikeuspalkinto.

– Niitä poliittisia toimia, joita tämä kriisi vaatisi, ei yksinkertaisesti ole olemassa tänään, Thunberg totesi haltioituneelle yleisölle palkinnonjakotilaisuudessa Yhdysvalloissa pääkaupunki Washingtonissa.

– Siksi jokaisen meistä pitää puskea jokaisesta mahdollisesta kulmasta, jotta vastuussa olevat saadaan tilivelvollisiksi ja jotta vallassa olevat ihmiset laitetaan toimimaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Thunberg lisäsi, että Amnestyn palkinto ei ole vain hänelle, vaan kaikille niille miljoonille nuorille, jotka ovat ottaneet osaa koululaisten perjantaisiin ilmastolakkoihin.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi