Keskiviikko, 21.11.2018 
Hilma
Ulkomaat

Turistit pääsevät kohta taas Pohjois-Koreaan

  • STT-AFP
  • Lehtikuva
Pohjois-Koreassa käy vuosittain noin 3 000 länsimaista turistia ja rutkasti enemmän kiinalaisia. Pohjois-Koreassa käy vuosittain noin 3 000 länsimaista turistia ja rutkasti enemmän kiinalaisia.

Turistit pääsevät jälleen vierailemaan Pohjois-Koreassa ensi kuussa, kertovat kiinalaiset matkanjärjestäjät.

Pohjois-Korea sulkee normaalisti ovensa turisteilta joka vuosi joulukuussa, ja aloittaa uuden kauden tammikuussa. Kun Kim Il Sung kuoli vuonna 1994, maa pysyi täysin suljettuna yli kolme kuukautta. Samaa uumoiltiin nytkin, mutta Pohjois-Korean mukaan turistit pääsevät maahan 10. tammikuuta lukien.

Pohjois-Koreassa käy vuosittain noin 3 000 länsimaista turistia ja rutkasti enemmän kiinalaisia. Käytännössä kaikki turistivierailut ovat valvottuja.

Ensimmäiset länsimaiset turistit pääsivät Pohjois-Koreaan 80-luvulla.

Pohjois-Korea ilmoitti tänään, ettei se aio muuttaa politiikkaansa johtajan vaihdoksesta huolimatta. Maa ei myöskään aio olla missään tekemisissä Etelä-Korean hallituksen kanssa. Asiasta kertoi Pohjois-Korean vaikutusvaltainen puolustuskomissio uutistoimisto KCNA:n välittämässä lausunnossa.

Lausunto annettiin vain päivää sen jälkeen, kun edesmenneen Kim Jong Ilin poika Kim Jong Un julistettiin Pohjois-Korean uudeksi johtajaksi.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa