Tiistai, 26.5.2020 
Minna, Vilma, Miina
Ulkomaat

"Sotilaallisesta iskusta pidättäytyminen osoittaa itsehillintää" – Trumpin mukaan USA ei suunnittele iskua Iraniin

  • STT
Kaartin komentaja Hossein Salamin mukaan kaarti ei salli minkään sodan kajoavan Iranin alueisiin. Kuva: Lehtikuva/AFP Kaartin komentaja Hossein Salamin mukaan kaarti ei salli minkään sodan kajoavan Iranin alueisiin. Kuva: Lehtikuva/AFP

Yhdysvallat kertoi perjantaina lähettävänsä lisää joukkoja Persianlahdelle Saudi-Arabian öljyntuotantolaitoksiin tehtyjen iskujen takia.

Yhdysvallat syyttää Saudi-Arabiaan tehdyistä iskusta Irania. Iran on kiistänyt syyllisyytensä ja kieltäytynyt neuvottelemasta Yhdysvaltojen kanssa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Iranin vallankumouskaarti varoitti lauantaina, että mikä tahansa Iraniin hyökkäävä maa joutuu itse "taistelun pääkentäksi". Kaartin komentaja Hossein Salamin mukaan kaarti ei salli minkään sodan kajoavan Iranin alueisiin. Salami sanoi toivovansa, ettei vastustaja tee strategista virhettä.

Yhdysvaltain puolustusministeri Mark Esper totesi aiemmin, että Iranin kesäkuussa alas ampuma yhdysvaltalainen tiedustelulennokki ja iskut Saudi-Arabiaan "kuvaavat Iranin aggressioiden dramaattista kärjistymistä."

–  Jotta lisäkärjistymiset voidaan estää, Saudi-Arabia pyysi kansainvälistä tukea kuningaskunnan kriittisen infrastruktuurin suojelemiseen. Arabiemiraatit on myös pyytänyt tukea, Esper sanoi.

Hänen mukaansa lisäjoukot keskittyvät puolustukseen ja pääpaino on ilma- ja ohjustorjunnassa. Joukkojen tarkkaa määrää tai kalustoa ei kuitenkaan vielä ole päätetty.AFP

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa