Torstai, 17.10.2019 
Saana, Saini
Ulkomaat

Kymmenettuhannet osallistuivat abortin vastaiseen mielenosoitukseen Slovakiassa

  • STT
Järjestäjien mukaan mielenosoitukseen maan pääkaupunki Bratislavassa osallistui 50 000 ihmistä. LEHTIKUVA / AFP Järjestäjien mukaan mielenosoitukseen maan pääkaupunki Bratislavassa osallistui 50 000 ihmistä. LEHTIKUVA / AFP
Slovakiassa kymmenettuhannet mielenosoittajat ovat vaatineet tiukennuksia maan aborttilainsäädäntöön. Nykyinen laki on ollut voimassa kommunismin ajoista asti, ja se sallii raskaudenkeskeytyksen 12. raskausviikolle saakka.

Järjestäjien mukaan mielenosoitukseen maan pääkaupunki Bratislavassa osallistui 50  000 ihmistä.

–  Ihminen ei antanut itselleen elämää. Se on lahja, joka annettiin hänelle, Bratislavan arkkipiispa Stanislav Zvolensky sanoi mielenosoittajille.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Järjestäjät vaativat oikeutta syntymättömille lapsille ja kehottivat viranomaisia tukemaan aktiivisesti järjestöjä, jotka auttavat perheitä, raskaana olevia naisia ja heidän lapsiaan.

Slovakiaan väkiluku on 5,4 miljoonaa, ja väestöstä noin 66 prosenttia on katolilaisia.

Aiemmin tässä kuussa tehdyn mielipidemittauksen mukaan vain 11,6 prosenttia slovakialaisista haluaa tiukentaa aborttilainsäädäntöä.

Maassa järjestetään ensi vuoden helmikuussa vaalit. Hallitseva sosiaalidemokraattinen puolue ja hallituskoalitioon kuuluva SNS ovat hylänneet suunnitelmat kiristää aborttilainsäädäntöä niin, että raskaudenkeskeytys olisi mahdollinen kahdeksanteen raskausviikkoon saakka.

Aborttien määrä on ollut Slovakiassa laskussa. Kun vielä vuonna 1997 yli 20  000 naista valitsi abortin, viime vuonna saman päätöksen teki enää 7  350 naista.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa