Tiistai, 26.5.2020 
Minna, Vilma, Miina
Ulkomaat

Trump: Jos Turkki ei toimi sääntöjen mukaan, maata tulee rankaista taloudellisesti – Turkin Erdogan uhkaa Eurooppaa miljoonilla pakolaisilla

  • STT

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on jälleen puolustanut päätöstään vetää Yhdysvaltain joukot pois Pohjois-Syyriasta.

Trump sanoo Twitterissä haluavansa päättää "loputtomat sodat". Hän sanoo, että kurdit ja Turkki ovat käyneet sotia jo pitkään.

Trump myös sanoi tarkkailevansa Turkkia erittäin tarkasti ja olevansa sitä mieltä, että jos Turkki ei toimi sääntöjen mukaisesti, maata tulee rankaista taloudellisesti ja sanktioilla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Turkki käynnisti eilen hyökkäyksen Pohjois-Syyriassa kurdien hallussa olevilla alueilla.

Aiemmin tänään Trump perusteli Syyriasta vetäytymistä sillä, että kurdit eivät auttaneet Yhdysvaltoja Normandiassa toisen maailman sodan aikaan.

Turkki uhkaa päästää Eurooppaan miljoonia pakolaisia, jos EU kutsuu Turkin operaatiota Syyriassa miehitykseksi

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan uhkaa päästää Eurooppaan miljoonia pakolaisia, jos EU kutsuu Turkin operaatiota Syyriassa miehitykseksi.

–  Hei EU, herätkää. Sanon sen uudelleen: jos yritätte väittää operaatiomme siellä (Syyriassa) olevan miehitys, meidän tehtävämme on helppo, avaamme ovet ja lähetämme 3,6 miljoonaa pakolaista teille, Erdogan sanoi tänään maan parlamentille pitämässään puheessa.

Turkki kutsuu eilen aloittamaansa toimintaa Syyriassa on rauhanoperaatioksi, jossa on Erdoganin mukaan surmattu tähän mennessä 109 terroristia.

Kurdijoukot kertoivat aiemmin tänään torjuneensa Turkin tekemän uuden maahyökkäyksen rajan tuntumassa Ras al-Ainin alueella. Myöhään eilen kurdijohtoiset SDF-joukot sanoivat torjuneensa Turkin hyökkäyksen Tal Abyadissa.

Turkki on kuitenkin sanonut operaationsa edenneen suunnitelman mukaisesti. Turkin puolustusministeriö kertoi tiedotteessa, että sen ilma- ja maaoperaatiot toteutettiin yön aikana onnistuneesti ja niissä määritellyt kohteet otettiin haltuun. Puolustusministeriö ei kuitenkaan kertonut tarkemmin, mitä nämä kohteet olivat.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa