Keskiviikko, 8.7.2020 
Turo, Turkka
Ulkomaat

El Pason joukkoampuja ei katso syyllistyneensä murhaan – syyttäjä vaatii 21-vuotiaalle miehelle kuolemanrangaistusta

  • STT
Miehen epäillään tappaneen 22 ihmistä ja haavoittaneen useita, kun hän avasi tulen Cielo Vistan ostoskeskuksen Walmartissa. LEHTIKUVA / AFP Miehen epäillään tappaneen 22 ihmistä ja haavoittaneen useita, kun hän avasi tulen Cielo Vistan ostoskeskuksen Walmartissa. LEHTIKUVA / AFP
Yhdysvalloissa El Pason joukkoampumisesta syytetty mies ei katso syyllistyneensä murhaan, syyttäjä kertoi miehen kuulemisen jälkeen. 21-vuotiaan texasilaismiehen epäillään surmanneen 22 ihmistä ja haavoittaneen useita, kun hän avasi tulen Cielo Vistan ostoskeskuksen Walmartissa elokuussa.

Mies on aiemmin tunnustanut ampumisen poliisille ja kertonut tähdänneensä meksikolaisiin. Joukkoampumisessa kuoli kahdeksan meksikolaista. Uhrien joukossa oli myös latinalaisamerikkalaisia, joista El Pason väestö suurelta osin koostuu.

Lisäksi mies julkaisi ennen hyökkäystä verkon keskustelupalstalla rasistisen kirjoituksen, jossa hän paasasi "latinalaisamerikkalaistaustaisten tunkeutumisesta Texasiin".

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Syyttäjä esittää miehelle kuolemantuomiota joukkoampumisesta. Syyttäjän mukaan tapausta käsitellään myös terroristisena tekona.

Oikeuden kuuleminen oli ensimmäinen, joka ampumisen jälkeen järjestettiin.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi