Sunnuntai, 12.7.2020 
Hermanni, Herkko
Ulkomaat

Ruotsalainen ilmastoaktivisti Greta Thunberg lähti paluupurjehdukselle USA:sta – päämääränä Espanja ja YK:n ilmastokokous

  • STT
Ruotsalainen ilmastoaktivisti Greta Thunberg lähti keskiviikkona paluumatkalle Yhdysvalloista Eurooppaan. 16-vuotias Thunberg aikoo taittaa matkan jälleen purjehtimalla, koska ei päästöjen takia halua lentää.

Thunbergin päämääränä on Espanja ja Madridissa ensi kuussa alkava YK:n ilmastokokous. Sen jälkeen hänen on määrä palata kotiin Ruotsiin.

–  Purjehdimme kotiin, Thungberg tviittasi keskiviikkoiltapäivänä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Thunberg aikoo ylittää Atlantin ympäri maailmaa purjehtivan australialaispariskunnan veneessä. Matkassa mukana ovat pariskunnan 11 kuukauden ikäinen poika, brittiläinen ammattipurjehtija sekä Thunbergin isä. Purjehduksen arvioidaan kestävän noin kolme viikkoa.

Tätä ennen Thunberg vietti Pohjois-Amerikassa 11 viikkoa. Matkansa aikana hän muun muassa ripitti maailman johtajia YK:n ilmastokokouksessa New Yorkissa.

Sanomalehti New York Timesille Thunberg kertoi jo odottavansa kotiinpaluuta ja kahden koiransa näkemistä.

–  Matkustaminen on hyvin hauskaa ja olen hyvin etuoikeutettu saadessani tehdä niin, mutta olisi mukavaa päästä takaisin tuttuihin rutiineihin, hän sanoi.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi