Torstai, 2.7.2020 
Mari, Maria, Marika
Ulkomaat

Norjalainen rajavartija pääsi vapaaksi vakoilijavaihdossa Venäjän kanssa – ehti olla vangittuna miltei kaksi vuotta

  • STT
Liettuan presidentti Gitanas Nauseda armahti kaksi venäläisvakoojaa. LEHTIKUVA/AFP Liettuan presidentti Gitanas Nauseda armahti kaksi venäläisvakoojaa. LEHTIKUVA/AFP
Liettua ja Norja ovat vaihtaneet vakoilusta tuomittuja, armahdettuja vankeja Venäjän kanssa. Vaihdettujen joukossa on myös norjalainen ex-rajavartija Frode Berg, 63. Berg luovutettiin aamupäivällä Norjan viranomaisille. Berg sai Venäjällä vakoilusta 14 vuoden tuomion. Hän on ollut vangittuna liki kaksi vuotta.

– Olemme iloisia, että Frode Berg pääsi kotiin Norjaan vapaana miehenä. Kiitän Liettuan viranomaisia yhteistyöstä ja ponnistelusta Bergin vapauttamiseksi, sanoi pääministeri Erna Solberg lehdistötiedotteessa.

– Vankeusaika on ollut suuri koettelemus Frode Bergille ja hänen läheisilleen. Olemme iloisia siitä, että hän pääsee perheensä pariin. Olemme tehneet systemaattisesti työtä saadaksemme hänet kotiin aina siitä lähtien kun hänet pidätettiin, pääministeri jatkoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Liettuan presidentti Gitanas Nauseda armahti perjantaina kaksi vakoilusta tuomittua venäläistä, kertoi presidentinkanslia. Heidät vaihdettiin vakoilusta tuomittuihin liettualaisiin Venäjän kanssa. Molemmat venäläiset oli tuomittu noin kymmenen vuoden vankeusrangaistuksiin vakoilusta ja vakoilijoiden värväämisestä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi