Tulosta tämä sivu
Ulkomaat

Ihmisoikeusrikoksista syytetty ex-presidentin pikkuveli voitti Sri Lankan presidentinvaalit

Voittajaksi julistautunut Gotabhaya Rajapaksa on entinen puolustusministeri. LEHTIKUVA/AFP Voittajaksi julistautunut Gotabhaya Rajapaksa on entinen puolustusministeri. LEHTIKUVA/AFP
Sri Lankassa entinen puolustusministeri ja aiemman presidentin pikkuveli Gotabhaya Rajapaksa, 70, on voittanut presidentinvaalit. Hän sai äänistä hieman yli 52 prosenttia.

Gotabhaya Rajapaksan veli Mahinda Rajapaksa toimi Sri Lankan presidenttinä vuosina 2005–2015. Uuden presidentin odotetaan nostavan veljensä pääministeriksi.

Ihmisoikeusjärjestöt ovat syyttäneet veljeksiä sotarikoksista Sri Lankan liki 40-vuotisen sisällissodan loppuvaiheessa. Monille srilankalaisille he ovat kuitenkin sankareita, koska heidän johdollaan armeija murskasi tamilisissien kapinan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Saarivaltion muslimivähemmistö on pelännyt, että Rajapaksan voitto ajaisi heidät entistä ahtaammalle. Muslimit ovat joutuneet kostohyökkäysten kohteeksi sen jälkeen, kun ääri-islamistiset terroristit tappoivat yli 250 ihmistä muun muassa hotelleissa ja kirkoissa pääsiäissunnuntaina.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi