Maanantai, 3.8.2020 
Nea, Neea, Linnea
Ulkomaat

Venäjällä huijari yritti petkuttaa siirtolaisia rakentamalla Suomen-vastaisen valerajan

  • STT
Rajavyöhyke Suomen ja Venäjän rajalla Inarissa 19. syyskuuta 2019. LEHTIKUVA / RITVA SILTALAHTI Rajavyöhyke Suomen ja Venäjän rajalla Inarissa 19. syyskuuta 2019. LEHTIKUVA / RITVA SILTALAHTI
Venäjällä viranomaiset ovat pidättäneet miehen, joka yritti huijata aasialaissiirtolaisia rakentamalla Suomen-vastaisen valerajan.

Mies oli pystyttänyt metsään Viipurin alueelle aidan, jota hän väitti Suomen ja Venäjän väliseksi rajaksi. Hän oli veloittanut neljältä laittomasti EU:hun pyrkivältä eteläaasialaiselta mieheltä yli 10  000 dollaria salakuljettaakseen heidät Suomeen.

Huijari oli kuljettanut viime viikolla miehiä mutkikasta reittiä autolla ja jalan kohti "raja-aitaa". Yhdessä vaiheessa he olivat kiertäneet järven kantaen mukanaan kumivenettä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Viranomaiset pidättivät kaikki viisi miestä kesken huijauksen. Uutistoimisto Interfaxin mukaan huijarilla ei ollut aikomusta kuljettaa aasialaismiehiä oikeasti Suomen puolelle. Aidan taakse päästyään miehet olisivat olleet yhä Venäjällä.

Huijauksen takana ollut mies oli venäläismedian mukaan keskiaasialainen, ja häntä odottavat todennäköisesti syytteet petoksesta. Suomeen pyrkineet aasialaismiehet saivat sakot ja heidät määrättiin karkotettaviksi Venäjältä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi