Sunnuntai, 9.8.2020 
Erja, Nadja, Eira
Ulkomaat

Trump kiitteli Irania "reiluista neuvotteluista" vankivaihdossa

  • STT
Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin mukaan Iran "neuvotteli reilusti" vankien vaihdosta. LEHTIKUVA/AFP Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin mukaan Iran "neuvotteli reilusti" vankien vaihdosta. LEHTIKUVA/AFP
Yhdysvalloissa presidentti Donald Trump on kiitellyt Twitterissä Irania "reiluista neuvotteluista", jotka johtivat yhdysvaltalaisen tutkijan vapauttamiseen Iranissa ja iranilaisen tiedemiehen vapauttamiseen Yhdysvalloissa.

Iran vapautti tutkija Xiyue Wangin, joka vangittiin Iranissa vuonna 2016. Trump kehuskeli tviitissään, että hänet "vietiin" presidentti Barack Obaman hallinnon aikana ja "palautettiin" Trumpin hallinnon aikana.

Yhdysvallat vapautti vaihdossa iranilaisen professorin, kantasolututkija Massoud Soleimanin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Xiyue Wang oli tuomittu Iranissa kymmeneksi vuodeksi vankilaan vakoilusta. Soleimani puolestaan otettiin kiinni vuosi sitten hänen saapuessaan Chicagoon. Yhdysvallat syytti häntä Iranin vastaisten pakotteiden rikkomisesta. Kumpikin on kiistänyt syytteet.

Iran ja Yhdysvallat kiittivät Sveitsin osuutta vapautuksissa. Yhdysvaltojen ja Iranin suhteet ovat olleet jäiset sen jälkeen, kun Trump veti Yhdysvallat Iranin ydinsopimuksesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi