Keskiviikko, 5.8.2020 
Salme, Sanelma
Ulkomaat

Kosovo boikotoi Tukholman Nobel-seremoniaa Handken palkitsemisen vuoksi

  • STT
Itävaltalaisen kirjailijan Peter Handken palkitseminen Nobelin kirjallisuuspalkinnolla on herättänyt arvostelua hänen tuettuaan serbejä Jugoslavian hajoamissodissa. Vasemmalla vuoden 2018 kirjallisuuden Nobelin saanut Olga Tokarczuk. LEHTIKUVA/AFP Itävaltalaisen kirjailijan Peter Handken palkitseminen Nobelin kirjallisuuspalkinnolla on herättänyt arvostelua hänen tuettuaan serbejä Jugoslavian hajoamissodissa. Vasemmalla vuoden 2018 kirjallisuuden Nobelin saanut Olga Tokarczuk. LEHTIKUVA/AFP
Kosovo aikoo boikotoida Nobelin palkintojen jakoseremoniaa Tukholmassa ensi viikolla. Kosovon ulkoministeri Behgjet Pacolli tviittasi, että on ohjeistanut maansa suurlähettilästä boikotoimaan itävaltalaisen kirjailijan Peter Handken palkinnonjakoa.

Handken palkitseminen kirjallisuuden Nobelilla on herättänyt runsaasti arvostelua, koska hän antoi tukensa serbeille Jugoslavian hajoamissodissa. Hän myös puhui sotarikoksista syytetyn Serbian entisen presidentin Slobodan Milosevicin hautajaisissa vuonna 2006.

Nobelin kirjallisuuspalkinnon saajasta päättää Ruotsin akatemia. Sen jäsen, historioitsija Peter Englund on myös ilmoittanut jättävänsä väliin Nobel-viikon tapahtumia vastalauseena Handken palkitsemiselle.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Nobelin palkinnot jaetaan ensi tiistaina Tukholmassa lukuun ottamatta rauhanpalkintoa, joka jaetaan Oslossa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi