Sunnuntai, 20.9.2020 
Varpu, Vaula
Ulkomaat

Valtion media: Pohjois-Korea on tehnyt erittäin tärkeän kokeen

  • STT
Pohjois-Korea on kuluneella viikolla koventanut puheitaan muun muassa Yhdysvaltojen suuntaan. LEHTIKUVA/AFP Pohjois-Korea on kuluneella viikolla koventanut puheitaan muun muassa Yhdysvaltojen suuntaan. LEHTIKUVA/AFP
Pohjois-Korea on tehnyt "erittäin tärkeän kokeen" Sohaen satelliittien laukaisuasemallaan, kertoi valtion media KCNA sunnuntaina paikallista aikaa.

Pohjois-Korean kansallisen tiedeakatemian edustaja totesi median mukaan, että testi vaikuttaa merkittävästi Pohjois-Korean strategiseen asemaan. Testin yksityiskohdista KCNA ei kuitenkaan kertonut. Pohjois-Korea on aiemmin tehnyt muun muassa rakettikokeita Sohaen asemalta, jonka sulkemiseen Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-un on aikaisemmin suostunut.

Pohjois-Korea on kuluneella viikolla koventanut puheitaan muun muassa Yhdysvaltojen suuntaan. Vasta eilen maan YK-lähettiläs Kim Song ilmoitti, että keskustelut ydinohjelmasta "eivät enää ole neuvottelupöydällä". Pohjois-Korea on suivaantunut arvostelusta, joka on kohdistunut sen ballististen ohjusten laukaisuihin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Maa yrittää myös painostaa Yhdysvaltoja tuomaan ydinohjelmakeskusteluihin uusia avauksia vuoden loppuun mennessä.

Tilaa Digi-Karjalainen kahdeksi viikoksi maksutta