Maanantai, 27.1.2020 
Viljo
Ulkomaat

Valtion media: Pohjois-Korea on tehnyt erittäin tärkeän kokeen

  • STT
Pohjois-Korea on kuluneella viikolla koventanut puheitaan muun muassa Yhdysvaltojen suuntaan. LEHTIKUVA/AFP Pohjois-Korea on kuluneella viikolla koventanut puheitaan muun muassa Yhdysvaltojen suuntaan. LEHTIKUVA/AFP
Pohjois-Korea on tehnyt "erittäin tärkeän kokeen" Sohaen satelliittien laukaisuasemallaan, kertoi valtion media KCNA sunnuntaina paikallista aikaa.

Pohjois-Korean kansallisen tiedeakatemian edustaja totesi median mukaan, että testi vaikuttaa merkittävästi Pohjois-Korean strategiseen asemaan. Testin yksityiskohdista KCNA ei kuitenkaan kertonut. Pohjois-Korea on aiemmin tehnyt muun muassa rakettikokeita Sohaen asemalta, jonka sulkemiseen Pohjois-Korean diktaattori Kim Jong-un on aikaisemmin suostunut.

Pohjois-Korea on kuluneella viikolla koventanut puheitaan muun muassa Yhdysvaltojen suuntaan. Vasta eilen maan YK-lähettiläs Kim Song ilmoitti, että keskustelut ydinohjelmasta "eivät enää ole neuvottelupöydällä". Pohjois-Korea on suivaantunut arvostelusta, joka on kohdistunut sen ballististen ohjusten laukaisuihin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Maa yrittää myös painostaa Yhdysvaltoja tuomaan ydinohjelmakeskusteluihin uusia avauksia vuoden loppuun mennessä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa