Sunnuntai, 20.9.2020 
Varpu, Vaula
Ulkomaat

Nopeasti edennyt tehdaspalo tappoi kymmeniä nukkuvia työläisiä Intiassa

  • STT
Ainakin 43 ihmistä sai surmansa nopeasti levinneessä tehdaspalossa Intian pääkaupungissa Delhissä sunnuntaina, kertoivat viranomaiset. Uhrit olivat työläisiä, joista valtaosa oli nukkumassa koululaukkuja valmistavan tehtaan tiloissa, kun tuli pääsi irti.

Uhrimäärän odotetaan kasvavan edelleen, koska monet neljäkerroksisesta rakennuksesta sairaalaan viedyistä olivat kriittisessä tilassa. Palavasta tehtaasta saatiin pelastettua kuutisenkymmentä ihmistä. BBC:n mukaan tehtaassa oli nukkumassa toista sataa ihmistä.

Suuri osa uhreista kuoli savumyrkytykseen nukkuessaan. Intiassa on tavallista, että köyhät vierastyöläiset nukkuvat työpaikoillaan säästääkseen rahaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

–  Palon syttymissyytä emme vielä tiedä, mutta se levisi nopeasti, koska tehtaassa oli runsaasti muovista pakkausmateriaalia, laukkuja ja muuta palavaa materiaalia, sanoi Delhin pelastuslaitoksen edustaja Sunil Choudhary.

BBC:n mukaan silminnäkijät arvelivat syyksi oikosulkua.

Palomiehet kantoivat ihmisiä selässään

Palo syttyi varhain aamulla paikallista aikaa Sadar Bazarin -alueella kaupungin vanhassa osassa, jonka kapeilla kaduilla toimii useita pieniä tehtaita ja pajoja. Intiassa on hyvin tavallista, että pienet tehtaat ja työpajat sijaitsevat kaupunkien vanhoissa ja ränsistyneimmissä osissa, koska maan hinta ja vuokrat ovat siellä halvempia.

Kadut ja kujat tehtaan ympärillä olivat niin ahtaita, että palomiehet joutuivat kantamaan ihmisiä ulos selässään yksi kerrallaan.

–  Delhin tulipalo on kauhistuttava. Ajatukseni ovat heidän luonaan, jotka menettivät rakkaitaan. Toivon, että palossa loukkaantuneet paranevat pian. Viranomaiset tulevat tarjoamaan kaiken mahdollisen avun, sanoi pääministeri Narendra Modi Twitterissä.

Tilaa Digi-Karjalainen kahdeksi viikoksi maksutta