Sunnuntai, 20.9.2020 
Varpu, Vaula
Ulkomaat

Kymmeniätuhansia munkkeja kokoontui massatapahtumaan Myanmarissa

  • STT
Tapahtuman tarkoituksena oli järjestäjien mukaan tuoda esiin buddhalaisuutta ja tukea munkkiutta. LEHTIKUVA/AFP/ DHAMMAKAYA FOUNDATION Tapahtuman tarkoituksena oli järjestäjien mukaan tuoda esiin buddhalaisuutta ja tukea munkkiutta. LEHTIKUVA/AFP/ DHAMMAKAYA FOUNDATION
Yhteensä 30  000 munkkia Thaimaasta ja Myanmarista kokoontui sunnuntaina massatapahtumaan Mandalayhin Myanmariin. Tapahtuman tarkoituksena oli järjestäjien mukaan tuoda esiin buddhalaisuutta ja tukea munkkiutta. Munkit rukoilivat, meditoivat ja keräsivät almuja.

–  Kun voin antaa näin monille munkeille lahjoja samalla kertaa, tunnen iloa siitä, että olen buddhalainen, kiteytti liikemies Khant Zaw Aung

Tapahtuman järjestäjiin kuului myös thaimaalainen Dhammakaya-säätiö, jonka mainetta on tahrannut parin vuoden takainen lahjussotku. Säätiön suunnattoman suurta temppelialuetta Bangkokin pohjoisosassa piiritettiin kahden viikon ajan vuonna 2017, kun poliisi yritti turhaan löytää apotti Phra Dhamma chayon, jonka epäiltiin ottaneen kymmeniä miljoonia lahjuksia ja edistäneen lähinnä materialismia henkisyyden sijaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Apotin puolustajien mukaan kyseessä oli maata tuolloin hallinneen sotilasjuntan juoni, koska temppelillä oli kytköksiä juntan vastustajiin.

Tilaa Digi-Karjalainen kahdeksi viikoksi maksutta