Sunnuntai, 20.9.2020 
Varpu, Vaula
Ulkomaat

Trump osallistuu Yhdysvaltojen ja Venäjän ulkoministerien tapaamiseen

  • STT
Lavrov tapasi Trumpin Valkoisessa talossa toukokuussa 2017. Lehtikuva/AFP Lavrov tapasi Trumpin Valkoisessa talossa toukokuussa 2017. Lehtikuva/AFP
Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump osallistuu ulkoministeri Mike Pompeon ja Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin tapaamiseen tänään tiistaina, Valkoinen talo ilmoittaa.

Kolmikko keskustelee kahdenvälisten suhteiden tilasta, Trumpin hallinnon virkamies kertoi uutistoimisto AFP:lle. Ainakin Syyrian, Iranin ja Pohjois-Korean tilanteen odotetaan nousevan keskusteluissa esille. Lisäksi Pompeo ja Trump ottanevat Lavrovin kanssa puheeksi Ukrainan.

Yhdysvaltojen ulkoministeriö vahvisti sunnuntaina, että Lavrov tulee vierailulle Washingtoniin. Hän oli edellisen kerran pääkaupungissa tapaamassa Trumpia toukokuussa 2017. Tapaamisesta nousi kohu, sillä Trumpin kerrottiin paljastaneen tapaamisessa Lavroville ja Venäjän suurlähettiläälle huippusalaisia tietoja.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Washington Post uutisoi tuolloin, että Trump kertoi venäläisille asioita, jotka Yhdysvallat oli pitänyt salassa jopa läheisiltä liittolaisiltaan ja useimmilta Yhdysvaltojen omassa hallinnossa työskenteleviltä. Kyse oli Isisiin liittyvistä tiedoista, jotka oli saatu osana tiedonvaihtoyhteistyötä Isisin sisäpiiriä tuntevan liittolaisen kanssa. Tiedot hankkinut taho ei ollut antanut lupaa jakaa niitä muiden kanssa.

Valkoinen talo kiisti syytökset, mutta Trump väitti myöhemmin, että hänellä oli täysi oikeus jakaa terrorismiin ja lentoturvallisuuteen liittyviä faktoja.

Tilaa Digi-Karjalainen kahdeksi viikoksi maksutta