Maanantai, 3.8.2020 
Nea, Neea, Linnea
Ulkomaat

Uuden-Seelannin poliisi aloittaa tutkinnan tulivuorikuolemista

  • STT
Tulivuorenpurkaus tappoi ilmeisesti 13 ihmistä, mutta osa uhreista on edelleen kateissa. LEHTIKUVA/AFP/Auckland Rescue Helicopter Trust Tulivuorenpurkaus tappoi ilmeisesti 13 ihmistä, mutta osa uhreista on edelleen kateissa. LEHTIKUVA/AFP/Auckland Rescue Helicopter Trust
Uuden-Seelannin poliisi on aloittanut rikostutkinnan White Islandin tulivuorikuolemista. Maanantaina aamuyöllä Suomen aikaa tapahtunut tulivuorenpurkaus tappoi arviolta 13 ihmistä. Osa uhreista on edelleen kateissa.

Tulivuoren uhkatasoa oli nostettu jo viikkoa ennen kuin purkaus tapahtui. Uuden-Seelannin mediassa onkin ihmetelty, miksi turistiryhmiä vietiin kraatteriin, vaikka tämä oli tiedossa.

Tulivuoriretkiä järjestävä White Island Tours vakuuttaa suhtautuneensa turvallisuuteen erittäin vakavasti. Yhtiön edustajan Paul Quinnin mukaan sen valtiollisesta seurantapalvelusta saamat tiedot ennen purkausta eivät viitanneet siihen, että tulivuori aktivoituisi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Quinnin mukaan kaksi yhtiön retkiopasta on edelleen kateissa turman jäljiltä.

White Island tunnetaan myös nimellä Whakaari, ja se sijaitsee noin 50 kilometriä pohjoiseen Uuden-Seelannin Pohjoissaaren rannikolta. Vuosittain tulivuorella vierailee 10  000 matkailijaa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi