Torstai, 9.4.2020 
Elias, Eelis, Eeli
Ulkomaat

Italialainen tuomioistuin: Siirtolaisia pelastaneen laivan kapteenin pidätys oli laiton

  • STT
Italialaisen tuomioistuimen mukaan siirtolaisia pelastaneen Sea-Watch 3 -aluksen kapteenin pidätys viime kesänä oli laiton.

Saksalainen kapteeni Carola Rackete oli kesäkuussa puskenut aluksensa Italialle kuuluvan Lampedusan saaren satamaan Italian viranomaisten vastustuksesta huolimatta. Aluksessa oli kymmeniä merestä pelastettuja siirtolaisia.

–  Tämä (tuomioistuimen ratkaisu) on tärkeä päätös kaikille merestä ihmisiä pelastaville aktivisteille, Rackete sanoi Twitterissä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Racketen alus pelasti 12. kesäkuuta Libyan rannikon edustalta 53 siirtolaista. Italian viranomaiset sallivat joidenkin siirtolaisten poistua alukselta terveyssyistä, mutta kieltäytyivät päästämästä yli 40:tä muuta maihin.

Pattitilanne kesti kaksi viikkoa, jona aikana alus oli merellä. Kun olot aluksella huononivat, Rackete ajoi aluksensa Italian viranomaisten vastustuksesta huolimatta Lampedusan satamaan.

Rackete pidätettiin 29. kesäkuuta. Hänet vapautettiin muutaman päivän kuluttua, koska tuomarin mukaan turvallisuusmääräys aluksen maahantulon estämiseksi ei koske pelastustilannetta ja siten Rackete ei syyllistynyt rikokseen.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa