Keskiviikko, 8.4.2020 
Suoma, Suometar
Ulkomaat

Mallorcalla ja Ibizalla suitsitaan juopotteluturismia uusin säännöin: turistien pubikierrokset ja happy hourit kieltoon

  • STT
Ibizalla ja Mallorcalla halutaan muuttaa turistien meininkiä vähemmän viinaisaan suuntaan. Baleaarien paikallishallitus hyväksyi perjantaina lain, jolla pyritään rajoittamaan viinaturismia ja sen aiheuttamia haittoja.

Baleaarit on yksi Espanjan itsehallintoalueista, ja siihen kuuluvat muun muassa Mallorca, Menorca ja Ibiza. Rajoitukset koskevat vain Baleaarien vilkkaimpia bailupaikkoja Mallorcalla ja Ibizalla.

Paikallishallituksen julkaiseman uutisen mukaan päätöksen tavoitteena on tehdä turismista kestävämpää ja kunnioittavampaa sekä ympäristöä että asukkaiden ja matkailijoiden elämänlaatua ajatellen. Lain voimassaoloajaksi kerrotaan viisi vuotta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Käytännössä muutokset kuulostavat suomalaisittain tutuilta. Alkoholia myyvät kaupat saavat jatkossa olla auki vain aamukahdeksasta puoli kymmeneen illalla. Happy hour -tarjouksia, pubikierroksia, ilmaisia juomia ja kaksi yhden hinnalla -tarjouksia ei saa mainostaa tai myydä turisteille.

Niin kutsuttuja bilelaivoja eli party boateja ei myöskään saa enää mainostaa kieltoalueilla, eivätkä ne näissä paikoissa saa ottaa asiakkaita kyytiin ja tai jättää heitä kyydistä. Uusille bilelaivoille ei tällä hetkellä anneta lupia.

Parvekepelleilylle stoppi

Alkoholirajoitusten ohella paikallishallinto haluaa puuttua myös parvekkeilta hyppäämiseen. Englanniksi balconing-termillä tunnettu touhu tarkoittaa, että turistit hyppäävät hotellissa parvekkeelta toiselle. Epäonnistuneet hypyt ovat tappaneet useita ulkomaalaisia matkailijoita.

Uusi laki vaatii, että hotellit poistavat parvekehyppäilijät tiloistaan. Sääntö koskee koko aluetta, ja sekä hyppijöiden että hyppimisen sallijoiden katsotaan toimineen lain vastaisesti.

Uusien sääntöjen rikkomisesta voi seurata enimmillään jopa 600  000 euron sakkorangaistus ja yritystoiminnan keskeyttäminen kolmeksi vuodeksi.

El Pais -lehden mukaan ruokaravintoloissa ja majapaikoissa myytävien aterioiden yhteydessä pakettina myytyjen juomien määrää rajoitetaan.

El Pais kertoo, että turistien liiallinen juopottelu on hermostuttanut paikallisia ja aiheuttanut niin kutsuttua turismifobiaa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa