Keskiviikko, 30.9.2020 
Siru, Sirja, Sorja
Ulkomaat

Britannian Johnson muistutti Putinia Skripalien myrkytysyrityksestä

  • STT
Johnson sanoi Putinille Berliinin Libya-kokouksen yhteydessä, etteivät Britannian ja Venäjän suhteet voi palata normaaleiksi ennen kuin Venäjä lopettaa epävakautta aiheuttavat toimensa. LEHTIKUVA/AFP Johnson sanoi Putinille Berliinin Libya-kokouksen yhteydessä, etteivät Britannian ja Venäjän suhteet voi palata normaaleiksi ennen kuin Venäjä lopettaa epävakautta aiheuttavat toimensa. LEHTIKUVA/AFP
Britannian pääministeri Boris Johnson muistutti sunnuntaina ensimmäisessä virallisessa tapaamisessaan Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia, ettei ole unohtanut venäläisen ex-agentin Sergei Skripalin myrkytysyritystä.

Pääministerin kanslian mukaan Johnson sanoi Putinille Berliinin Libya-kokouksen yhteydessä, etteivät Britannian ja Venäjän suhteet voi palata normaaleiksi ennen kuin Venäjä lopettaa epävakautta aiheuttavat toimensa.

–  Johnson teki selväksi, ettei Britannian suhtautumisessa Salisburyn tapahtumiin ole tapahtunut muutosta. Kyseessä oli vastuuton kemiallisten aseiden käyttö ja julkea yritys murhata viattomia ihmisiä Britannian maanperällä. Pääministeri sanoi, ettei tällainen saa toistua, sanottiin pääministerin kanslian lausunnossa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sergei Skripal ja tämän tytär yritettiin myrkyttää Britannian Salisburyssa toissa vuonna.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi