Sunnuntai, 5.4.2020 
Ira, Irina, Irene
Ulkomaat

Kiina kieltää muovikassit suurkaupungeissaan vuoden loppuun mennessä

  • STT
Rantaan ajautunutta muovipussiroskaa Shanghain edustalla. Lehtikuva/AFP Rantaan ajautunutta muovipussiroskaa Shanghain edustalla. Lehtikuva/AFP
Kiina aikoo kieltää muovikassit suurissa kaupungeissaan vuoden loppuun mennessä, maan viranomaiset kertovat. Jätemäärän vähentämiseen pyrkivä jättivaltio on maailman suurimpia muovin käyttäjiä.

Kertakäyttöisten vaahtomuovipakkausten ja muovisten ruokailuvälineiden tuotanto ja myynti joutuvat niin ikään pannaan vuoden loppuun mennessä.

Myös kertakäyttöpillit kielletään ateriapalveluissa kuluvana vuonna. Hotellien tulee puolestaan välttää kertakäyttöisten muovituotteiden "aktiivista tarjoamista" vuoteen 2022 mennessä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suunnitelmasta kerrottiin Kiinan ympäristöministeriön ja kansallisen kehitys- ja uudistusneuvoston asiakirjassa sunnuntaina.

Jätevuoria halutaan pienentää

Kiinan tähtäimessä on, että kertakäyttöisten, hajoamattomien ateriointivälineiden määrä vähenisi suurkaupungeissa lähes kolmanneksella viiden vuoden sisällä.

Viranomaiset aikovat viidessä vuodessa hillitä muovisaasteen määrää sekä vähentää jätevuoria merkittävien kaupunkien kaatopaikoilla. Suunnitelman toteutukseen rakennetaan hallinnollinen järjestelmä.

Taistelua ympäristön saastumista vastaan aiotaan nyt vauhdittaa sen jälkeen, kun maan talous ja ihmisten halu saada mukavuuksia ovat kasvaneet nopeasti vuosien mittaan.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa