Keskiviikko, 26.2.2020 
Nestori
Ulkomaat

Kylmä sää ja lumisade piinaavat Syyriassa pakenevia – Siirtolaisuusjärjestö: Kymmenettuhannet joutuvat nukkumaan ulkona

 • STT
Kylmä, nollan tienoilla pyörivä sää ja lumisade koettelevat Luoteis-Syyriasta pakenevia, kertoo Kansainvälinen siirtolaisuusjärjestö IOM.

Kymmenettuhannet joutuvat nukkumaan ulkona. Järjestö pelkääkin, että useat ihmiset kuolevat kylmien sääolosuhteiden vallitessa. Pelastakaa Lapset -järjestö kertoo tiedotteessa, että lapsia on jo kuollut alueella kylmyyteen.

YK:n mukaan Idlibin seudulla yli 830  000 ihmistä on joutunut jättämään kotinsa viimeisen parin kuukauden aikana. Neljännesmiljoona on paennut pelkästään neljän viime päivän aikana.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

YK:n hätäaputoimisto OCHA arvioi, että noin 60 prosenttia paenneista on lapsia. Monet perheet ovat joutuneet viimeisten kuukausien aikana lähtemään liikkeelle useaan kertaan, Pelastakaa Lapset kertoo.

OCHA:n mukaan ihmiset tarvitsevat kiireellisesti majapaikkoja. Toimisto on kuvannut alueen tilannetta yhdeksi pahimmista yhdeksänvuotisen sisällissodan aikana.

Puolet muualta paenneita

Idlibissä ja viereisen Aleppon alueilla asuu noin kolme miljoonaa ihmistä, joista puolet on jo aiemmin paennut muualta Syyriasta. Nyt, kun Idlibiin hyökätään, pakenemismahdollisuudet ovat rajalliset.

Syyria on Venäjän tuella hyökännyt kiivaasti Idlibiä, viimeistä kapinallisten hallussa olevaa aluetta, vastaan. Syyrian armeija esimerkiksi valtasi lauantaina kapinallisilta strategisesti tärkeän Saraqebin kaupungin.

Lisäksi Turkilla on Idlibissä 12 tarkkailupaikkaa osana Turkin ja Venäjän sopimusta.

Lähteenä myös uutistoimisto AFP.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa

Luetuimmat

 1. Poliisi epäilee: Alle 18-vuotias nainen raiskattiin ravintolaillan jatkoilla Kontiolahden kunnan alueella

 2. Siun sote: Kaksi legionelloositapausta todettu ikäihmisten hoivakodissa Lieksassa - todennäköisin tartunnan lähde on lämminvesijärjestelmä

  TILAAJILLE 
 3. Työtuomiostuimen päätös voi mullistaa pelastustoimen – Pahimmillaan tapahtuu henkilö- ja omaisuusvahinkoja, pelkää pelastusjohtaja Markus Viitaniemi

  TILAAJILLE 
 4. Jokipoikien pääomistaja Henry Rösch avoimessa ja laajassa haastattelussa: Mestis-seurat ovat todella kypsiä – "ei meille ole tullut rahaa liigalta"

  TILAAJILLE 
 5. "Se on hieno hetki, kun leivän laittaa vihdoin uuniin ja höyry alkaa nousta" – Kotileipurin Herkkupaja ei pyynnöistä huolimatta toimita…

  TILAAJILLE 
 6. Joensuun Prismassa pelattu kenokuponki toi 200 000 euron voiton - voittaja ei ole ilmoittautunut Veikkaukselle eikä välttämättä tiedä koko asiasta

 7. Kohutulla Tohmajärven sivistyskeskuksella pidettiin avointen ovien ilta - "Minusta täällä ei ole isoja ongelmia, ei edes ongelmia"

  TILAAJILLE 
 8. Vanhemmat huolestuivat nuuskan käytöstä Heinävaaran koulussa, avuksi valistustunti - "Oli todella tarpeellinen, koska sain tietää, mitä nuuska aiheuttaa"

  TILAAJILLE 
 9. Matkaa suunnittelevien kysymykset koronaviruksesta ruuhkauttavat turhaan Siun soten puhelinpäivystystä - ajantasaisinta tietoa saa THL:n verkkosivuilta

 10. Syyttäjä vaatii Jari Sillanpäälle 8–9 kuukauden ehdollista vankeutta seksuaalirikosjutussa – Hyväksikäyttöepäily: Viihdetaiteilija ja hieroja harrastivat seksiä, lapsi otti kuvia

 • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
 • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa