Maanantai, 1.6.2020 
Teemu, Nikodemus
Ulkomaat

Itä-Ukrainassa rajuin yhteenotto aikoihin – ainakin yksi ukrainalaissotilas kuoli ja useita haavoittui

  • STT
Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kutsui veristä yhteenottoa kyyniseksi provokaatioksi, joka horjuttaa uusia pyrkimyksiä konfliktin ratkaisemiksi. LEHTIKUVA/AFP Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kutsui veristä yhteenottoa kyyniseksi provokaatioksi, joka horjuttaa uusia pyrkimyksiä konfliktin ratkaisemiksi. LEHTIKUVA/AFP
Itä-Ukrainassa yksi ukrainalaissotilas on kuollut ja neljä haavoittunut taisteluiden leimahdettua jälleen, kertoo Ukrainan hallinto. Sen mukaan yhteenotto ukrainalaisjoukkojen ja Venäjän tukemien separatistien välillä oli rajuin kuukausiin.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi kutsui veristä yhteenottoa kyyniseksi provokaatioksi, joka horjuttaa uusia pyrkimyksiä konfliktin ratkaisemiseksi. Zelenskyin mukaan Ukraina on sitoutunut rauhaan mutta vastustaa samalla päättäväisesti kaikkia aseellisia hyökkäyksiä.

Venäjän presidentin tiedottaja Dmitri Peskov sanoi molempien osapuolten kärsineen tappioita. Hän kuitenkin lisäsi, että Venäjä "ei tiedä yksityiskohtia siitä, mikä provosoi yhteenottoon".

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Yksipuolisesti Luhanskin kansantasavallaksi julistautuneen alueen johtaja Leonid Pasetshnik syytti Ukrainan hallintoa "verisistä provokaatioista" ja "aggressiivisesta käyttäytymisestä".

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa