Torstai, 2.4.2020 
Pellervo
Ulkomaat

Intian pääministeri yritti rauhoitella Delhin mellakoitsijoita

  • STT
Kyseessä ovat vakavimmat väkivaltaisuudet sen jälkeen kun yhteenotot alkoivat uuden kansallisuuslain tiimoilta parisen kuukautta sitten. LEHTIKUVA / AFP Kyseessä ovat vakavimmat väkivaltaisuudet sen jälkeen kun yhteenotot alkoivat uuden kansallisuuslain tiimoilta parisen kuukautta sitten. LEHTIKUVA / AFP
Intian pääministeri Narendra Modi vetosi keskiviikkona Delhin mellakoitsijoihin, jotta verenvuodatus saataisiin lopetettua. Erittäin väkivaltaisiksi äityneissä muslimien ja hindujen yhteenotoissa on kuollut ainakin 27 ihmistä ja lähes 200 on loukkaantunut.

–  Vetoan veljiimme ja sisariimme Delhissä, jotta rauha säilyisi kaikkina aikoina, Modi sanoi.

Delhin pääministeri Arvind Kejriwal vaati keskiviikkona, että kaupunkiin on komennettava sotilaita ja pahimman väkivallan riivaamiin kaupungin koillisosiin on julistettava ulkonaliikkumiskielto.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Yhteenotot alkoivat, kun uuden kansallisuuslain kannattajat ja vastustajat ottivat yhteen. Lakia on pidetty muslimivastaisena.

Pahimmat yhteenotot tapahtuivat alueella, jolla asuu runsaasti muualta tulleita köyhiä siirtotyöläisiä. Osa heistä pakeni keskiviikkona kodeistaan uusien yhteenottojen pelossa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa