Torstai, 28.5.2020 
Alma
Ulkomaat

Maahanmuuttovastaisen puolueen johtaja Jansa nimitettiin pääministeriksi Sloveniassa, suomalaiset muistavat hänet Patria-kaupoista

  • STT
Sloveniassa maahanmuuttovastaisen SDS-puolueen johtaja Janez Jansa nimitettiin keskiviikkona maan pääministeriksi. Jansa oli tiistaina ilmoittanut sopineensa kolmen muun puolueen kanssa muodostettavasta koalitiohallituksesta.

Edellinen keskusta-vasemmistolainen hallitus kaatui tammikuussa, kun tuolloinen pääministeri Marjan Sarec erosi tehtävästä.

–  Kiitän koalitiokumppaneitamme siitä, että he ovat pitäneet mielessä kansalaisten edun ja valtion yhteisen hyvän, Jansa sanoi toimittajille sen jälkeen, kun presidentti Borut Pahor oli nimittänyt hänet pääministeriksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Jansa muistetaan myös Suomessa, sillä hänet tuomittiin vuonna 2013 vankeuteen lahjuslupauksen hyväksymisestä Slovenian ja Patrian aiemmin tekemässä panssariajoneuvokaupassa. Sittemmin tuomio kumottiin ja palautettiin uuteen käsittelyyn alempaan oikeusasteeseen. Se totesi asian vanhentuneeksi, ja Jansa vapautui syytteistä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa