Keskiviikko, 1.4.2020 
Peppi, Raita, Pulmu
Ulkomaat

Lähes sata tshadilaista sotilasta kuollut äärijärjestö Boko Haramin hyökkäyksessä

  • STT
Hyökkäys tehtiin lähellä Tshadjärveä Kamerunin, Nigerin ja Nigerian vastaisella rajaseudulla, jossa Boko Haram on kiihdyttänyt hyökkäyksiään viime aikoina. Kuvassa Boko Haramilta takavarikoituja aseita Nigeriassa. LEHTIKUVA / AFP / AUDU MARTE Hyökkäys tehtiin lähellä Tshadjärveä Kamerunin, Nigerin ja Nigerian vastaisella rajaseudulla, jossa Boko Haram on kiihdyttänyt hyökkäyksiään viime aikoina. Kuvassa Boko Haramilta takavarikoituja aseita Nigeriassa. LEHTIKUVA / AFP / AUDU MARTE
Jihadistinen äärijärjestö Boko Haram on tehnyt toistaiseksi verisimmän iskunsa Keski-Afrikan Tshadin asevoimia vastaan. Boko Haramin hyökkäyksessä on kuollut yli 90 sotilasta, kertoo maan presidentti Idriss Deby Itno.

Hyökkäys tehtiin Tshadjärven alueella Kamerunin, Nigerin ja Nigerian vastaisella rajaseudulla, jossa Boko Haram on kiihdyttänyt hyökkäyksiään viime aikoina. Äärijärjestö käynnisti aseellisen kapinansa Nigerian hallitusta vastaan vuonna 2009 ja levitti konfliktin pian myös naapurimaiden puolelle.

Hyökkäys saarella sijaitsevaan armeijan tukikohtaan kesti ainakin seitsemän tuntia. Apuun lähetetyt tukijoukot jäivät jumiin ja joutuivat myös hyökkäyksen kohteeksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

YK:n mukaan Boko Haram on aseellisen kapinansa aikana tappanut 36  000 ihmistä ja ajanut kodeistaan lähes kaksi miljoonaa ihmistä Koillis-Nigeriassa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa