Maanantai, 13.7.2020 
Joel, Ilari, Lari
Ulkomaat

Brasiliassa ennätysmäärä uusia koronatartuntoja, yli 26 400 vahvistettua tartuntaa vuorokaudessa

  • STT
Brasiliassa kirjattiin torstaina enemmän uusia koronavirustartuntoja kuin kertaakaan pandemian aikana. Maassa vahvistettiin terveysministeriön mukaan vuorokauden aikana yli 26  400 uutta tartuntaa.

Brasiliassa on nyt yhteensä yli 438  000 vahvistettua tartuntaa, mikä on toiseksi eniten maailmassa Yhdysvaltojen jälkeen.

Koronavirukseen liittyviä kuolemia raportoitiin torstaina yli 1  100. Niitä on yhteensä nyt yli 26  700, mikä on kuudenneksi eniten maailmassa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Todellisuudessa tartuntoja on Brasiliassa paljon enemmän, sillä testaaminen maassa on pahasti puutteellista useimpiin muihin suuriin maihin verrattuna.

Intia ohitti Kiinan viruskuolemien määrässä

Intian ohitti perjantaina naapurimaansa Kiinan koronaviruskuolemien määrässä. Intiassa raportoitiin perjantaina 175 uutta koronvirukseen liittyvää kuolemantapausta, mikä nosti kokonaismäärän yli 4  700:n.

Kiinassa ei raportoitu perjantaina yhtään uutta koronakuolemaa tai -tartuntaa, joten kuolonuhrien kokonaismäärä pysyi runsaassa 4  600:ssa.

Väkilukuun suhteutettuna Intiassa on nyt kuollut kolme ihmistä miljoonaa asukasta kohti. Kiinassa luku on sama. Suomessa luku on 56.

Vaikka uusien tartuntojen määrä on kasvanut, Intia on aloittanut koronarajoitusten purkamisen. Maan sisäministeri Amit Shahin oli määrä perjantaina keskustella rajoitusten jatkopurusta, jotta maan pahasti yskivä talous saataisiin nousemaan jaloilleen.

Koronaviruksen aikaansaama talouslama on tehnyt pahaa jälkeä varsinkin maan köyhien joukossa.

Venäjällä yli 8 500 uutta koronatartuntaa, koronavainajia pitkälti yli 200

Venäjällä on raportoitu yli 8  500 uutta koronavirustartuntaa kuluneen vuorokauden aikana, kertoo Moscow Times. Koronavirukseen liittyviä uusi kuolemantapauksia tuli puolestaan tietoon 232, kertoo tilastosivusto Worldometer.

Venäjällä on nyt kuollut koronaviruksen seurauksena yhteensä 4  374 ihmistä. Väkilukuun suhteutettuna kuolleita on 30 miljoonaa asukasta kohti. Suomessa vastaa luku oli eilen 56.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi