Tiistai, 29.9.2020 
Mika, Mikko, Miika
Ulkomaat

Brasilia uhkaa Yhdysvaltojen jalanjäljissä jättää WHO:n

  • STT
Presidentti Jair Bolsonaro tiedotustilaisuudessa maaliskuussa. LEHTIKUVA / AFP Presidentti Jair Bolsonaro tiedotustilaisuudessa maaliskuussa. LEHTIKUVA / AFP
Brasilian oikeistopresidentti Jair Bolsonaro uhkaa Brasilian vetäytyvän Maailman terveysjärjestö WHO:sta.

Bolsonaro syyttää järjestöä puolueellisuudesta. Lausunnossaan hän kertoi hallintonsa tarkastelevan Yhdysvaltojen lähtöä järjestöstä.

–  Yhdysvallat jätti WHO:n, ja tutkimme sitä tulevaisuudessa. Joko WHO toimii ilman ideologista puolueellisuutta, tai myös me lähdemme, Bolsonaro sanoi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoi toukokuun lopulla maan lopettavan suhteensa järjestöön.

Silloisessa tiedotustilaisuudessa presidentti kertoi, että Yhdysvallat käyttää WHO-jäsenmaksunsa vastaisuudessa muihin kansainvälisiin terveystarpeisiin.

Trump oli jo aiemmin jäädyttänyt Yhdysvaltojen maksut WHO:lle. Hänen mukaansa järjestö on Kiinan talutusnuorassa eikä ole tehnyt tarpeeksi koronaviruspandemian ehkäisemiseksi. Todellisuudessa Trump itse reagoi epidemiaan hitaasti ja ristiriitaisesti, minkä vuoksi viruksen on katsottu päässeen valloilleen etenkin New Yorkissa.

Bolsonaron ja Trumpin lähentymistavoissa koronaviruspandemian hoitoon on samankaltaisuuksia. Molemmat ovat esimerkiksi vähätelleet virusta ja sen vaikutuksia.

Yhdysvalloissa on todettu eniten koronavirukseen liittyviä kuolemia maailmassa, Brasiliassa kolmanneksi eniten.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi