Keskiviikko, 28.10.2020 
Simo
Ulkomaat

Thaimaan mielenosoitukset jatkuvat, osa protestoijista uhmaa monarkiaa

  • STT
Bangkokissa on osoitettu mieltä myös sunnuntaina. Lehtikuva/AFP Bangkokissa on osoitettu mieltä myös sunnuntaina. Lehtikuva/AFP
Thaimaan mielenosoitukset ovat saaneet tänään jatkoa. Tuhannet mielenosoittajat seurasivat hurraten, kun aktivistit uhmasivat kuningashuonetta ja kiinnittivät pääkaupungissa Bangkokissa palatsialueen lähistölle kansanvaltaa korostavan laatan.

Samalla paikalla oli aiemmin laatta sen muistoksi, että ehdoton itsevaltius päättyi vuonna 1932. Kyseinen laatta katosi mystisesti vuonna 2017, kun nykyinen kuningas oli noussut valtaan.

Mielenosoitukset ovat olleet lähes päivittäisiä jo heinäkuun puolivälistä lähtien. Niissä on vaadittu vuoden 2014 sotilasvallankaappausta johtaneen pääministerin eroa ja hallinnon uudistamista. Vaatimuslistalla on myös, että hallinnon on lopetettava oppositioon kohdistuva "ahdistelu".

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Eiliseen mielenosoitukseen Bangkokin keskustassa kokoontui jopa 30  000 ihmistä.

Osa mielenosoittajista uskaltautuu uhmaamaan jopa kuningashuonetta. He vaativat uudistuksia sen asemaan, vaikka sitä suojaavat erittäin tiukat lait majesteettirikoksista.

Thaimaan nuorisosta lähtenyt liike on saanut innoitusta Hongkongin demokratialiikkeestä. Sille ei ole muodostunut selkeää johtoa, mutta mukana on muun muassa opiskelijoita.

- - -

Lähteenä myös BBC.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi