Perjantai, 30.10.2020 
Eila
Ulkomaat

Etelä-Korea haluaa pohjoisnaapuriltaan lisäselvityksiä ammutun viranomaisen tapauksesta

  • STT
Pohjois-Koreaa johtava Kim Jong-un on esittänyt harvinaisen pahoittelunsa eteläkorealaisen viranomaisen ampumisen takia. LEHTIKUVA / AFP Pohjois-Koreaa johtava Kim Jong-un on esittänyt harvinaisen pahoittelunsa eteläkorealaisen viranomaisen ampumisen takia. LEHTIKUVA / AFP
Etelä-Korea ilmoitti lauantaina vaativansa lisätutkintaa Pohjois-Korean ampuman kalastusviranomaisen tapauksesta. Pohjois-Korean sotilaat ampuivat virkamiehen ja polttivat tämän ruumiin tiistaina, mistä Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un esitti harvinaisen anteeksipyynnön etelänaapurilleen.

–  Olemme päättäneet vaatia Pohjois-Koreaa tekemään laajemman selvityksen ja edellyttää yhteistutkintaa, jos se on tarpeen, Etelä-Korean presidentinkanslia tiedotti lauantaina.

Etelä aikoo myös jatkaa omaa tutkintaansa, sillä tapahtuman kulun selvityksissä on maan mukaan epäjohdonmukaisuuksia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Etelä-Korean sotilasviranomaisten mukaan miestä kuulusteltiin useita tunteja tämän vielä ollessa vedessä. Mies oli ilmaissut halunsa loikata pohjoiseen, mutta "korkealta taholta" tulleen määräyksen mukaisesti tämä ammuttiin. Pohjois-Korean mukaan mies oli tullut sen vesialueelle laittomasti.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi