Keskiviikko, 20.1.2021 
Sebastian
Ulkomaat

New York Times: Giuliani keskustellut Trumpin kanssa armahduksesta

  • STT
Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin asianajaja Rudy Giuliani on keskustellut Trumpin kanssa ennaltaehkäisevästä armahduksesta, kertoo New York Times. Se perustaa tiedon kahteen eri lähteeseen, joille on kerrottu keskustelusta.

Lehden mukaan tuorein keskustelu asiasta käytiin viime viikolla. Ei ole tietoa, kumman aloitteesta armahduksesta on puhuttu.

Myöskään siitä ei ole tietoa, mihin mahdollisiin rikoksiin Giuliani on syyllistynyt. Liittovaltion syyttäjät ovat kuulustelleet Giuliania muun muassa tämän liiketoimista Ukrainassa ja tämän osuudesta Yhdysvaltain Ukrainan-lähettilään syrjäyttämiseen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sekä Trumpin että Giulianin edustajat kieltäytyivät kommentoimasta asiaa New York Timesille.

Presidentin myöntämät ennaltaehkäisevät armahdukset ovat olleet Yhdysvalloissa harvinaisia, mutta niistä on muutamia ennakkotapauksia.

Esimerkiksi George Washington armahti 1700-luvun lopulla alkoholiveroa vastustaneen viskikapinan valtiopetossyytteet saaneet päätekijät. Viime vuosisadalla Gerald Ford armahti etukäteen edeltäjänsä Richard Nixonin tämän presidenttiaikanaan tekemistä rötöksistä. Jim my Carter puolestaan armahti ennaltaehkäisevästi tuhannet Vietnamin sodan kutsuntoja vältelleet miehet.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi