Sunnuntai, 24.1.2021 
Senja
Ulkomaat

Kiinan avaruusluotain sai näytteet kerättyä Kuusta

  • STT
Kiinan avaruusluotain on saanut kerättyä Kuusta näytteitä, joilla aiotaan selvitetään taivaankappaleen historiaa. LEHTIKUVA / AFP Kiinan avaruusluotain on saanut kerättyä Kuusta näytteitä, joilla aiotaan selvitetään taivaankappaleen historiaa. LEHTIKUVA / AFP
Kiinan lähettämä avaruusluotain on saanut kerättyä näytteet Kuusta, kertoi Kiinan avaruushallinto (CNSA) torstaina. CNSA:n mukaan luotain sai näytteet pakattua niitä varten varattuun erikoissäiliöön myöhään keskiviikkona.

Kiinalaisen kuujumalattaren mukaan nimetyn Chang'e-5-luotaimen on tarkoitus ottaa talteen noin kaksi kiloa näytteitä Kuusta.

Luotain kerää näytteitä Myrskyjen merenä tunnetulta valtavalta laava-aavikolta. Paitsi Kuun pinnalta, luotain otti näytteitä myös kairaamalla Kuuhun pari metriä syvän reiän.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Näytteiden toivotaan auttavan muun muassa Kuun synnyn ja historian selvittämisessä.

Näytteet on tarkoitus saada takaisin Maahan kapselilla, jonka on määrä laskeutua Kiinan Sisä-Mongoliaan myöhemmin tässä kuussa.

Jos tämä onnistuu, Kiinasta tulee kolmas maa maailmassa Yhdysvaltojen ja Neuvostoliiton jälkeen, joka on onnistunut keräämään näytteitä Kuusta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi