Lauantai, 23.1.2021 
Enni, Enna, Eini
Ulkomaat

Ruotsalaisäitiä ei enää epäillä poikansa pitämisestä vuosikymmeniä vankina

  • STT
Syyttäjän mukaan mikään ei viittaa siihen, että iäkäs äiti olisi pitänyt nyt nelikymppistä poikaansa vankina perheen asunnossa. LEHTIKUVA / AFP Syyttäjän mukaan mikään ei viittaa siihen, että iäkäs äiti olisi pitänyt nyt nelikymppistä poikaansa vankina perheen asunnossa. LEHTIKUVA / AFP
Ruotsissa suurta huomiota herättäneessä vapaudenriistotapauksessa ei enää epäillä rikosta, syyttäjä kertoi torstaina. Syyttäjän mukaan mikään ei viittaa siihen, että noin 70-vuotias äiti olisi pitänyt nyt nelikymppistä poikaansa vastoin tämän tahtoa vankina perheen asunnossa liki 30 vuotta.

Nainen pidätettiin aiemmin viikolla pojan sisaren tekemän ilmoituksen perusteella, mutta vapautettiin keskiviikkona. Huonokuntoinen poika vietiin sairaalahoitoon.

Miehestä ei ole syyttäjän mukaan löytynyt merkkejä väkivallasta, ja hän on itse kertonut kuulusteluissa voineensa tulla ja mennä kotoa oman halunsa mukaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Syyttäjän mukaan tapauksen yksityiskohtien selvittäminen Haningessa lähellä Tukholmaa jatkuu nyt sosiaaliviranomaisten kanssa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi