Perjantai, 22.1.2021 
Visa
Ulkomaat

Youtube esti Trumpin Youtube-kanavan käytön vähintään viikoksi

  • STT
Youtube kertoi myös poistaneensa sisältöä presidentin videokanavalta. LEHTIKUVA/AFP Youtube kertoi myös poistaneensa sisältöä presidentin videokanavalta. LEHTIKUVA/AFP
Videopalvelu Youtube on estänyt presidentti Donald Trumpia lataamasta uutta sisältöä Youtube-kanavalleen vähintään seuraavan viikon ajan. Videopalvelu kertoo myös poistaneensa sisältöä presidentin videokanavalta, koska pelkää sen lietsovan väkivaltaa.

Myös Twitter sulki Trumpin tilin pysyvästi viime viikolla sen jälkeen kun hänen kannattajansa olivat hyökänneet Yhdysvaltain kongressiin Washingtonissa. Trumpin katsottiin yllyttäneen mellakoitsijoita hyökkäykseen.

Twitter-tilin sulkeminen oli Trumpille paha takaisku, sillä hän on käyttänyt tiliä aktiivisesti näkemystensä levittämiseen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Myös Facebook, Instagram, Snapchat ja Twitch ovat estäneet Trumpia käyttämästä tilejään.

Trumpin on pelätty käyttävän sosiaalisen median kanavia levottomuuksien lietsomiseen tulevan presidentin Joe Bidenin virkaanastujaisten alla.

Presidentin Youtube-kanavalla on lähes 2,8 miljoonaa seuraajaa.

Trumpin tilin sulkemisen ohella Twitter on viime päivinä jäädyttänyt yli 70  000 tiliä, joiden se on katsonut olevan kytköksissä QAnon-salaliittoverkostoon.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi