Keskiviikko, 3.3.2021 
Kauko
Ulkomaat

Espanjan ex-kuninkaan entinen rakastajatar kertoi, että häntä uhkailtiin kuninkaan käskystä

  • STT
Espanjan kuningas Juan Carlos luopui kruunusta vuonna 2014 korruptioskandaalin vuoksi. LEHTIKUVA / AFP Espanjan kuningas Juan Carlos luopui kruunusta vuonna 2014 korruptioskandaalin vuoksi. LEHTIKUVA / AFP
Espanjan ex-kuninkaan Juan Carlosin entisen rakastajattaren Corinna Larsenin mukaan maan tiedustelupalvelun entinen johtaja uhkasi hänen henkeään kuninkaan määräyksestä.

Larsen kertoi espanjalaiselle oikeusistuimelle, että Espanjan CNI-tiedustelupalvelun johtaja Felix Sanz Roldan oli kertonut hänelle toukokuussa 2012, että hänen henkensä on vaarassa, jos hän ei luovuta asiakirjoja, joista käy ilmi kuninkaan kytkökset laajaan korruptiovyyhtiin.

Larsenin mukaan Roldan teki selväksi, että kuningas on uhkauksen takana. Hän sanoi puhuvansa asiasta vasta nyt, koska niin kauan kuin Roldanilla ja Juan Carlosilla oli syytesuoja, hän ei uskonut olevansa turvassa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Larsen esiintyi todistajana jutussa, jossa Roldan on haastanut oikeuteen ex-poliisipäällikön muun muassa herjauksesta. Larsen kertoi uhkauksista poliisipäällikölle vuonna 2015, ja tämä kertoi asiasta myöhemmin lehtihaastattelussa.

Juan Carlos luopui vallasta vuonna 2014. Hän asuu korruptiotutkintaa paossa Arabiemiraateissa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi