Tiistai, 2.3.2021 
Virve, Fanni, Virva
Ulkomaat

Palestiinalaisalueilla tänä vuonna ensimmäiset vaalit yli 15 vuoteen

  • STT
Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas (oikealla) luovutti vaalipäätöksen vaalikomitean puheenjohtajalle Hanna Nasserille perjantaina. LEHTIKUVA/AFP Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas (oikealla) luovutti vaalipäätöksen vaalikomitean puheenjohtajalle Hanna Nasserille perjantaina. LEHTIKUVA/AFP
Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas ilmoitti perjantaina, että palestiinalaisalueilla pidetään tänä vuonna ensimmäiset vaalit yli 15 vuoteen.

Parlamenttivaalit on määrä pitää toukokuun ja presidentinvaalit heinäkuun lopussa. Abbasin mukaan vaalit pidetään myös Itä-Jerusalemissa, jonka Israel liitti itseensä kuuden päivän sodan jälkeen vuonna 1967.

Israel on kieltänyt palestiinalaishallinnon toiminnan Itä-Jerusalemissa, eikä se todennäköisesti aio sallia äänestystä alueella.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Abbas voitti vuonna 2005 pidetyt presidentinvaalit, jolloin hänestä tuli edesmenneen Jasser Arafatin seuraaja. Edelliset parlamenttivaalit vuonna 2006 voitti puolestaan Hamas, joka hallitsee nykyisin Gazan kaistaa.

Hamas ei tuoreeltaan kommentoinut vaali-ilmoitusta mitenkään, mutta palestiinalaishallinto ja Hamas ovat viime kuukausina pitäneet tiiviisti yhteyttä ja sopivat syyskuussa periaatteessa vaalien järjestämisestä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi