Lauantai, 27.2.2021 
Torsti
Ulkomaat

Viranomaiset: Indonesian maanjäristyksessä kuollut lähes 60 ihmistä

  • STT
Myös Mamujun kuvernöörin toimisto tuhoutui maanjäristyksessä. LEHTIKUVA / AFP Myös Mamujun kuvernöörin toimisto tuhoutui maanjäristyksessä. LEHTIKUVA / AFP
Indonesian perjantaisessa maanjäristyksessä on kuollut ainakin 56 ihmistä, kertovat paikalliset viranomaiset. Virallinen uhriluku on noussut ainakin kymmenellä.

Kaksi päivää onnettomuuden jälkeen pelastustyöntekijät etsivät yhä sortuneiden rakennusten raunioista mahdollisia eloonjääneitä. Tiedossa ei ole, kuinka moni on mahdollisesti jäänyt loukkuun raunioihin, ja uhrimäärän pelätään vielä nousevan.

Indonesian Punaisesta Rististä kerrottiin lauantaina, että kuolonuhreja olisi jo lähes 70.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sulawesin saarella varhain perjantaina tapahtuneessa voimakkaassa maanjäristyksessä loukkaantui satoja, ja tuhannet ihmiset menettivät kotinsa. Järistys oli voimakkuudeltaan 6,2.

Järistyksen keskus sijaitsi Mamujun kaupungin eteläpuolella Länsi-Sulawesin maakunnassa. Yli 100  000 asukkaan kaupunki kärsi pahoja vaurioita, ja esimerkiksi yksi sairaala tuhoutui järistyksessä kokonaan.

Sulawesin saarella koettiin viimeksi vuonna 2018 tuhoisa maanjäristys ja siitä aiheutunut tsunami, jolloin yli 4  300 ihmistä kuoli.

Maanjäristykset ovat tavallisia Indonesiassa, joka sijaitsee mannerlaattojen törmäyskohdassa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi