Perjantai, 5.3.2021 
Leila, Laila
Ulkomaat

Vanhustentalon palossa kuoli ainakin 15 Ukrainassa

  • STT
Alustavan arvion mukaan palo saattoi saada alkunsa huonokuntoisesta sähkölämmittimestä. LEHTIKUVA/AFP/Handout Alustavan arvion mukaan palo saattoi saada alkunsa huonokuntoisesta sähkölämmittimestä. LEHTIKUVA/AFP/Handout
Ukrainassa ainakin 15 ihmistä sai surmansa tulipalossa, joka riehui vanhusten asumisyksikössä Harkovassa maan itäosassa torstaina, kertoivat pelastusviranomaiset.

Viranomaisten alustavien tutkimusten mukaan rakennuksessa oli 33 ihmistä, kun tuli pääsi irti. Rakennuksesta saatiin evakuoitua kymmenkunta ihmistä, mutta uhrimäärä voi vielä nousta, sillä turman jälkeen loukkaantuneita vietiin eri sairaaloihin.

–  Tämä on kauhistuttava murhenäytelmä. Rukoilkaamme, ettei uhreja tule vielä lisää, sanoi Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Viranomaisten alustavan arvion mukaan palo saattoi saada alkunsa huonokuntoisesta sähkölämmittimestä.

Tuhoisat tulipalot ovat verrattain tavallisia Ukrainassa, missä talot ovat usein heikossa kunnossa ja sääntöjen valvonta on heikkoa.

Joulukuussa 2019 yhteensä 16 ihmistä kuoli koulupalossa Odessassa Mustanmeren rannalla. Aikaisemmin saman vuoden elokuussa Odessassa oli hotellipalossa kuollut yhdeksän ihmistä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi