Torstai, 15.4.2021 
Linda, Tuomi
Ulkomaat

Myös Espanja ja Italia rajoittavat Astra Zenecan rokotteen käyttöä

  • STT
Espanja ilmoitti myöhään eilen rajaavansa Astra Zenecan koronavirusrokotteen käytön jatkossa yli 60-vuotiaisiin. LEHTIKUVA/AFP Espanja ilmoitti myöhään eilen rajaavansa Astra Zenecan koronavirusrokotteen käytön jatkossa yli 60-vuotiaisiin. LEHTIKUVA/AFP
Espanja ja Italia ilmoittivat myöhään eilen rajaavansa Astra Zenecan koronavirusrokotteen käytön jatkossa yli 60-vuotiaisiin. Päätös seurasi Euroopan lääkeviraston (EMA) tiedotustilaisuutta keskiviikkona.

EMA kertoi eilen, että Astra Zenecan rokotteella ja tietynlaisten veritulppien välillä on havaittu yhteys. Veritulppia on esiintynyt harvinaisena sivuvaikutuksena joidenkin nuorempien potilaiden kohdalla. Belgia ja Britannia kiirehtivät ilmoittamaan rokotteen rajoituksista heti tiedotustilaisuuden vanavedessä.

Belgian terveysviranomaiset ilmoittivat rokottavansa vastaisuudessa Astra Zenecalla vain yli 55-vuotiaita. Britannian terveysviranomaiset puolestaan sanoivat pyrkivänsä tarjoamaan alle 30-vuotiaille jonkin muun vaihtoehdon kuin Astra Zenecan koronarokotteen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Suomessa jatkuu toistaiseksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) linjaus, jonka mukaan Astra Zenecan rokote annetaan vain 65 vuotta täyttäneille.

Myös Kanada, Ranska, Hollanti ja Saksa ovat päättäneet, ettei Astra Zenecan rokotetta suositella nuoremmille potilaille.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi