Perjantai, 14.5.2021 
Tuula
Ulkomaat

Britannian ex-pääministerin David Cameronin sijoitusyhtiölobbauksesta tutkinta

  • STT
Ex-pääministeri Cameron on ollut Greensillin palveluksessa vuodesta 2016, jolloin hän jätti hallituksen. LEHTIKUVA/AFP Ex-pääministeri Cameron on ollut Greensillin palveluksessa vuodesta 2016, jolloin hän jätti hallituksen. LEHTIKUVA/AFP
Britannian hallitus on aloittanut virallisen tutkinnan ex-pääministeri David Cameronin lobbaustoiminnasta. Cameron yritti saada viime kuussa konkurssiin ajautuneen Greensill Capital -yhtiön mukaan myöntämään valtion rahoittamia koronalainoja.

Cameron on ollut Greensillin palkkalistoilla vuodesta 2016, jolloin hän jätti hallituksen. Hän omisti yhtiön osakkeita, jotka olisivat voineet olla miljoonien arvoisia, mikäli firma olisi menestynyt lainamarkkinoilla. Osakkeet ovat nyt arvottomia.

Cameron oli muun muassa ollut suoraan sähköpostitse yhteydessä valtionvarainministeri Rishi Sunakiin lobatessaan Greensilliä. Sunakin tai hänen edustajansa on määrä tehdä parlamentille selkoa toimistaan asiassa tiistaina.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Cameron myönsi maanantaina, että hänen olisi pitänyt lobata virallisia kanavia pitkin, mutta kiisti syyllistyneensä mihinkään laittomaan.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi