Maanantai, 10.5.2021 
Aino, Aini, Aina
Ulkomaat

Intian valtapuolue BJP:lle tappio merkittävissä osavaltiovaaleissa, koronan arvellaan syöneen kannatusta

  • STT
Intiassa pääministeri Narendra Modin hindunationalistinen BJP-puolue on aktiivisesta kampanjoinnista huolimatta hävinnyt osavaltiovaalit keskeisessä Länsi-Bengalin osavaltiossa. Voiton 90 miljoonan asukkaan osavaltiossa vei kolmannen kerran peräkkäin sosiaalidemokraattinen TMC-puolue.

TMC:n johtaja ja Modin tunnettu kriitikko Mamata Banerjee totesi vaalivoiton jälkeen, että koronapandemian kuriin saaminen osavaltiossa on nyt puolueen tärkein tavoite.

Intiassa on äänestetty viime viikkoina viidessä osavaltiovaalissa. Sunnuntaina kerrottujen tulosten mukaan BJP varmisti voiton Assamin osavaltiossa, mutta ei saanut aikaan merkittäviä voittoja muualla, kertoo BBC.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Etukäteen arvioitiin, että Intian erittäin vaikea koronatilanne voi vaikuttaa valtapuolueen kannatukseen. Vaalikampanjoinnin on arvioitu olleen myös yksi syy maan koronatilanteen huonontumiselle.

Vaikea koronatilanne

Sunnuntaina Intiassa todettiin ennätysmäärä uusia kuolemantapauksia koronan vuoksi, lähes 3  700.

Lisäksi viimeisen 10 päivän aikana maassa on todettu joka päivä yli 300  000 uutta koronatartuntaa, kertoo BBC.

Asiantuntijat ovat arvioineet, että niin tartuntojen kuin kuolemantapausten määrät ovat todellisuudessa suurempia kuin raportoidut määrät.

Monet sairaalat ovat olleet äärirajoilla ja pulaa on ollut niin sairaalapaikoista kuin hapesta.

- - - - -

Korjattu kello 11.35: Toisin kuin aiemmasta jutusta saattoi ymmärtää, BJP ei menettänyt valtaansa Länsi-Bengalin osavaltiossa, vaan voiton vei jälleen TMC-puolue.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi