Keskiviikko, 15.7.2020 
Rauni, Rauna
Ulkomaat

Sortavala odottaa uudenvuoden turistiryntäystä - katso juhlien ohjelma

  • Matti Siippainen

Sortavala koristautuu uuteenvuoteen ja jouluun poikkeuksellisen komeasti. Venäjän kulttuuriministeriö on valinnut koko maan uudenvuodenpääkaupungiksi tänä vuonna Sortavalan.

Aiemmin titteli on jaettu kolme kertaa, ja juhlakaupunkeja ovat olleet Kazan, Vologda ja Vladimir.

Nimityksen tarkoitus on nostaa kaupungin ja sen ympäristön arvoa matkailukohteena. Samalla syrjäinen pikkukaupunki tulee tunnetuksi koko Venäjän alueella.

Venäläistä joulua vietetään 7. tammikuuta, ja juhlakaupungin tapahtumat jatkuvat vielä viikko sen jälkeen.

Kaupunkiin odotetaan seuraavien viikkojen aikana jopa 30 000 vierasta. Larisa Fedorova Egida-matkatoimistosta kertoo, että kaikki hotellit on varattu joulukuun lopusta alkaen seuraavien lähes parin viikon ajan.

Juhlatapahtumat käynnisti viikko sitten avattu joulutori. Tänä viikonloppuna uudessa nuorisokeskuksessa pidetään Vereja-yhtyeen konsertti.

Ensi lauantaina rantakadun ulkoilmanäyttämöllä esitetään musiikkisatu Lumikuningatar. Samalla alkavat lasten käsityöfestivaalit. Tiistaina 29. joulukuuta on juhla vammaisille lapsille.

Uudenvuodenaattona alkavan pääjuhlan odotetuimpia hahmoja on pitkään turkkiin pukeutunut pakkasukko, joka tulee museojunalla. Lumitytön kanssa saapuva pakkasukko tuleva saapuu Veliki Ustjugin kaupungista, joka on heidän kotipaikkansa.

Juhlien ohjelma on nähtävissä alla.

Lue lisää tiistain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi

Kuvagalleria