Tulosta tämä sivu
Ulkomaat

Miljardöörin kylmäveriset vinkit lottovoittajalle: "Sinulta tullaan pyytämään rahaa..."

Entä jos?

Yhdysvaltalaiset ovat ennennäkemättömän lottokuumeen kourissa, kun historian suurin potti nousi 1,5 miljardiin dollariin.

Lottopisteiden eteen on kertynyt pitkiä jonoja. Monet jotka eivät olisi kuvitelleet lottoavansa, ovat nyt ostaneet kupongin.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Powerball-loton mainostauluissa ei ole numeropaikkaa miljardille edes Teksasissa. Jopa rikkaat lottoavat:

- He käyttävät enemmän rahaa. Monet pelaavat 300 dollarilla, sanoi Lukoil-huoltamon työntekijä Muspansar Hussain New Jerseyssä CNBC-kanavalle.

Twitteriin ladattiin esimerkiksi kuva lottoriviä ruksineesta kiekkotähti Aleksandr Ovetshkinista, joka sanoi Canadian Pressille aikovansa lotota vielä lisää. Asiasta kertoi Suomikiekko-sivusto.

Powerballissa mahdollisuus saada täysosuma on yhden suhde 292 miljoonaan. Reuters konkretisoi kertoimen näin: heität kolikkoa 28 kertaa ja saat joka kerta kruunan.

- Noin sanottuna se ei kuulosta niin pahalta... mutta joutuisit heittämään ikuisuuden, kerrointa kauhistellut Buffalon yliopiston apulaisprofessori Jeffrey Miecznikowski kommentoi uutistoimistolle.

Voiton voi lunastaa erissä 29 vuoden ajan tai kerralla, jolloin 1,5 miljardista maksettaisiin 930 miljoonaa. Verojen jälkeen käteen jäisi enintään noin 560 miljoonaa. Muu verokohtelu riippuu osavaltiosta ja kotikaupungista.

Arvonta on keskiviikkona, ja nyt potille löytynee yksi tai useampia ottajia.

Entä jos voitto sittenkin osuu kohdalle? The Dallas Morning News pyysi vinkkejä liikemies Mark Cubanilta, joka rikastui kertarysäyksellä myytyään Broadcast.com-yhtiönsä Yahoolle 5,7 miljardilla dollarilla.

Cubanin keskustelua herättäneistä vinkeistä osaa mainostettiin konkreettisiksi, osaa filosofisiksi. Tässä neuvot vapaasti suomennettuna:

- Palkkaa verojuristi.

- Älä ota voittoa könttäsummana, sillä et kuitenkaan halua käyttää rahaa kerralla.

- Jos et ollut onnellinen eilen, et tule olemaan onnellinen huomenna. Se on rahaa, ei onnea.

- Jos olit onnellinen eilen, tulet olemaan paljon onnellisempi huomenna - sillä se on rahaa. Elämä helpottuu, kun ei tarvitse murehtia laskuja.

- Sano ystävillesi ja sukulaisillesi ei. He tulevat pyytämään rahaa, mutta sano ei. Jos he ovat sinulle läheisiä, tiedät pyytämättäkin, ketkä tarvitsevat apua ja mitä apua. Auta huoletta joitakin, mutta älä puhu asiasta kirjanpitäjällesi. Muista myös, että kukaan ei tarvitse miljoonaa dollaria mihinkään ja kukaan ei tarvitse 100 000 dollaria mihinkään. Kaikki jotka pyytävät rahaa, eivät ole ystäviäsi.

- Sinusta ei tule nerokasta sijoittajaa, kun voitat lotossa. Älä sijoita. Voit laittaa rahat pankkiin ja elää mukavasti ikuisesti. Nukut paljon paremmin, kun tiedät, ettet häviä sijoituksillasi.

Lisäksi Cuban totesi, että on ihan ok ostaa kahden dollarin lottolappu viihdearvon vuoksi.

Cubanin neuvoja lainasivat esimerkiksi talouslehdet The Forbes ja The Business Insider, joka pyysi vinkkejä lisää saaden yhden:

- Ole mukava. Kukaan ei pidä ilkeästä miljardööristä.

Lähteet:

http://www.cnbc.com/2016/01/12/

http://www.suomikiekko.com/2016/01/usassa-kasittamaton-lottopotti-jopa-10-miljoonaa-kaudessa-tienaava-aleksandr-ovetshkin-osti-kupongin/

http://uk.businessinsider.com/mark-cuban-advice-powerball-lottery-winners-2016-1?r=US&IR=T

http://www.forbes.com/forbes/welcome/

http://in.reuters.com/article/usa-powerball-idINKCN0UN0SR20160111

 

 

 

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi