Lauantai, 6.6.2020 
Kyösti, Kustaa, Kustavi
Ulkomaat

Ruotsissa jännitetään: Onko Palmen murha-ase vihdoin löytynyt?

  • Outi Laatikainen

Ruotsissa odotetaan kuumeisesti, onko entisen pääministerin Olof Palmen murha-ase vihdoin löytynyt. Tieto saattaa tulla hetkenä minä hyvänsä.

- Tämä voi tarkoittaa, että murhan ratkaisemisessa päästään eteenpäin ensimmäistä kertaa 30 vuoteen, sanoo kirjailija, Palme-asiantuntija Gunnar Wall Expressen-lehdessä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kriminologi ja kirjailija Leif GW Persson jätti mahdollisen murha-aseen Palme-tutkijaryhmälle saatuaan sen anonyymiltä vinkkaajalta ennen viime joulua. Jo vuonna 2013 Persson oli saanut haltuunsa kuulan, jonka väitettiin voivan olevan peräisin Palme-aseesta. Tutkimusten mukaan kuula täsmää Palme-kuuliin ja revolverissa on DNA-jälkiä.

Gunnar Wall on tutkinut Palme-tapausta lähes 30 vuotta ja tehnyt kirjoissaan useita paljastuksia murhasta.

- Tiedot, joita olemme tähän mennessä saaneet, viittaavat siihen, että ase voi olla juuri oikea. Sen tekee entistä dramaattisemmaksi se, että henkilö, joka aseen jätti, väittää tietävänsä, että kyse on Palme-aseesta.

Ruotsin sosiaalidemokraattinen pääministeri Olof Palme murhattiin ampumalla Sveavägenin ja Tunnelgatanin kulmassa Tukholmassa helmikuussa 1986, kun hän oli palaamassa elokuvista vaimonsa Lisbetin kanssa. Tekijää ei ole saatu selville. Käräjäoikeus tuomitsi teosta Christer Pettersson, mutta hovioikeus vapautti hänet puutteellisten todisteiden takia. Pettersson kuoli vuonna 2004.

Lähteitä: Expressen, 4 Nyheterna

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa