Maanantai, 1.6.2020 
Teemu, Nikodemus
Ulkomaat

"El Chapo -paidat" revitään käsistä - Valmistaja: "Tämä on hullua"

  • Outi Laatikainen

Meksikolainen hJoaquin ”El Chapo” Guzman on ajanut losangelesilaisen paitavalmistajan tiukille Yhdysvalloissa. Guzman on napattu kiinni, mutta nyt ihmiset janoavat kahdenlaisia pitkähihaisia ja värikkäitä paitoja, jotka yllään Guzman kuvattiin, kertoo televisiokanava CNN.

Valokuvassa huumeparonilla on yllään Barabas-kaupan Fantasy-niminen paita ja videolla Crazy Paisley -niminen paita.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Juuri nyt tämä on hullua, sanoo suunnittelija Shawn Esteghbal Barabasista CNN:lle.

- Paitoja kysytään paljon joka puolelta.

Esteghbal omistaa kaupan yhdessä veljensä Samin kanssa. Iranilaistaustaiset veljekset olivat ihmeissään nähtyään Guzmanin käyttävän heidän puuvillapaitojaan. He yllättyivät myös siitä, että "El Chapo -paidoista" tuli hitti sosiaalisessa mediassa.

- Kun näin sen, olin ihan että hyvä Jumala, Shawn Esteghbal sanoo.

Veljekset kertovat, että heidän puhelimensa soivat taukoamatta ja että paitojen kova kysyntä on kaatanut heidän nettisivunsa jo kahdesti muutamien viime päivien aikana. Kysymykseen, miksi ihmiset haluavat paitoja, jotka yhdistetään huumerikolliseen, Shawn Esteghbal, vastaa nopeasti.

- En tiedä. Ihmiset etsivät aina jotakin uniikkia, ja he todennäköisesti ajattelevat, että nämä paidat ovat ainutlaatuisia, koska se tyyppi käyttää niitä.

Veljekset eivät tiedä, miten Guzman on paitansa saanut. Ne, jotka vielä haluavat ostaa paidan, joutuvat odottamaan ystävänpäiväviikolle helmikuun puoliväliin. Paidat on toistaiseksi myyty loppuun.

Amerikkalainen aikakauslehti Rolling Stone julkaisi viime sunnuntaina Guzmanin haastattelun, jonka Sean Penn teki sinä aikana, kun Guzman oli karussa viimekesäisen vankilapakonsa jälkeen. Rolling Stonen mukaan Penn tapasi Guzmanin lokakuussa viidakossa jossain päin Meksikoa. Sen lisäksi hän haastatteli huumepomoa puhelimitse ja videoyhteyden välityksellä. Guzman saatiin kiinni viime perjantaina.

Lähde: CNN

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa