Lauantai, 6.6.2020 
Kyösti, Kustaa, Kustavi
Ulkomaat

Hittikasviksen neljä terveysvaikutusta

  • Iida Muhonen

Avokado on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisten ruokapöydässä. Avokadoa kannattaakin suosia, sillä se on todellinen terveyspommi. Tässä neljä terveysvaikutusta, jotka vihreällä aarteella on todettu olevan:

1) Avokado laskee sydänsairauksia riskiä

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Avokado vähentää sydänsairauksien riskiä säännöllisesti nautittuna. Sen tyydyttymättömät rasvat alentavat kolesterolia ja hellivät sydäntä. Avokadon syöminen laskee myös verenpainetta.

2) Avokadon avulla painonhallinta voi helpottua

Avokadojen syöminen voi auttaa painonpudotuksessa, sillä avokado pitää yllä kylläistä tunnetta pitkään. Avokadon salaisuus on sen runsaskuituisuus. Avokadoissa on paljon rasvaa ja kaloreita, mutta rasva on hyvää rasvaa.

3) Avokado saattaa laskea riskiä sairastua syöpään

Avokado sisältää muun muassa sellaisia vitamiineja, joiden uskotaan ehkäisevän syöpää. Avokadon vaikutusta muun muassa suu- ja rintasyöpiin on tutkittu ja tulokset ovat lupaavia.

4) Avokado suojaa ihoa ja silmiä

Avokadon luteiini tekee hyvää näkökyvylle. Sen myös sanotaan ehkäisevän silmänpohjan rappeumaa ja harmaakaihia. Iho kiittää vitamiineista ja hyvistä rasvoista. Avokadossa on myös antioksidantteja, jotka taistelevat ikääntymistä vastaan.

 

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa