Tiistai, 25.2.2020 
Tuija, Tuire, Vanessa
Ulkomaat

Cameron: Siirtolaisten osattava englantia jäädäkseen maahan

  • Aaro Virolainen

Kyvyttömyys puhua englantia voi johtaa häätöön Britanniasta, uutisoivat eräät brittilehdet viitaten pääministeri David Cameronin kirjoitukseen The Times -lehdessä.

Cameron kirjoitti, että siirtolaisten on kyettävä parantamaan kielitaitoaan, jos he haluavat jatkaa oleskeluaan maassa tai hakea kansalaisuutta. Hän viittaisi tutkimukseen, jonka mukaan runsas viidennes maassa asuvista musliminaisista puhuu englantia huonosti tai ei lainkaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Esimerkiksi BBC ja International Business Times kirjoittivat, että varsinaista suunnitelmaa kielitaidottomien häätämiseksi ei kuitenkaan ole. Kielitaito huomioidaan esimerkiksi silloin, kun viisumille haetaan jatkoa.

Cameron pohjusti kirjoituksellaan toimenpideohjelmaa, jossa luvataan lisärahoitusta heikosti englantia puhuvien naisten kielikursseihin. Erityisinä tuen tarvitsijoina hän nimesi pakistanilais- ja bangladeshilaistaustaiset naiset, joista 60 prosenttia on hänen mukaansa työelämän ulkopuolella.

Cameronin tulkinnan mukaan naisten saaminen tiiviimmäksi osaksi yhteiskuntaa on tärkeää nuorten radikalisoitumisen ehkäisemiseksi.

Hän kirjoitti myös, että jotkut naiset ovat raportoineet huolestuttavasta sukupuolisyrjinnästä ja eristämisestä brittiläisestä elämäntavasta.

- Tässä maassa naiset ja tytöt saavat vapaasti valita, miten he elävät, pukeutuvat ja ketä rakastavat, Cameron kirjoitti.

Pääministeri kritisoi sitä, että syrjinnältä ummistetaan silmät.

Lähteet:

http://www.thetimes.co.uk/tto/news/uk/article4668052.ece

http://www.ibtimes.co.uk/muslim-women-uk-must-integrate-speak-english-says-david-cameron-1538481

 

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa