Tiistai, 25.2.2020 
Tuija, Tuire, Vanessa
Ulkomaat

Briteillä keitti yli - Donald Trumpille halutaan porttikielto maahan

  • Karjalainen
Isossa-Britanniassa on virinnyt keskustelu, voitaisiinko Yhdysvaltain republikaanisen puolueen presidenttiehdokkaaksi pyrkivälle Donald Trumpille antaa porttikielto maahan. Trump on herättänyt esivaalikampanjassaan huomiota muun muassa vaatimalla muslimeille väliaikaista maahantulokieltoa Yhdysvaltoihin.

Ison-Britannian parlamentti keskusteli porttikieltovetoomuksesta maanantaina, kertoo CNN. Vetoomukseen kertyi yli 576 000 allekirjoitusta, mikä on yli viisi kertaa enemmän mitä vaaditaan, jotta kansanedustajat joutuvat harkitsemaan asian ottamista keskusteluun parlamentissa.

Kansanedustajat käyttivät tilaisuuden hyväkseen ja iskivät Trumpia sanansäilällä. He kutsuivat Trumpia "myrkylliseksi", "pelleksi" ja "typerykseksi ja ärsyttäväksi henkilöksi".

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- Mielestäni Trumpia ei pitäisi päästää tuhatta mailia lähemmäs meidän rannikkoamme, sanoi työväenpuolueen Jack Dromey CNN:n mukaan.

Keskustelu ei kuitenkaan johtanut mihinkään. Useimmat eivät pitäneet porttikieltoa viisaana. Epäiltiin, että se vain tekisi Trumpista marttyyrin ja parantaisi hänen mahdollisuuksiaan esivaalissa.

Lähde: CNN

Outi Laatikainen
Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa